HÍREINK

World Academy of Ceramics
2022-06-25 SZTE

Dr. Balázsi Csabát a World Academy of Ceramics akadémikus tagjai közé választották

Dr. Balázsi Csabát, a Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet, ELKH Energiatudományi Kutatóközpont tudományos tanácsadóját a World Academy of Ceramics akadémikus tagjai közé választották „a műszaki és biokerámia terén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért és munkájáért, és a kerámia közösségében végzett tevékenységéért”.

A hivatalos beiktatási ceremóniát Perugiában (Olaszország) a CIMTEC 2022 megnyitó ünnepségén rendezték 2022. június 21-én.

A World Academy of Ceramics (WAC) 1987-ben lett alapítva. Ez a nemzetközi kerámia közösség központja, amelynek célja a területen elért haladás előmozdítása, valamint a kerámiatudomány, technológia, történelem és társadalmi hatások és kulturális kölcsönhatások jobb megértésének elősegítése.

A WAC akadémikusai olyan személyek, akik nemzetközileg jelentős mértékben hozzájárultak a kerámia fejlődéséhez. Az akadémikusi kinevezés a területen elért személyes érdemeket jutalmazza.

A WAC akadémikusok száma korlátozott. A szigorú értékelési eljárás célja a kiváló minőség, az átláthatóság és a demokrácia garantálása.

   

Forrás: http://waceramics.org/namesnews.shtml, Kép: Balázsi Katalin