Kerámiaipari trendek

Kerámiaipari trendek
2020-10-07 SZTE

A Gyártástrend magazin 2020. július-augusztusi száma az anyagtudományról szól

A GyártásTrend magazin egyik missziója, hogy bemutassa a legújabb technológiai és tudományos fejlesztéseket az iparvállalatok cégvezetői, döntéshozói, mérnökei számára. E mellett az is küldetésük, hogy összehozzák a tudomány és az ipar képviselőit annak érdekében, hogy innovatív megoldások, termékek születhessenek a magyar gazdaság számára.

A Szilikátipari Tudományos Egyesület szakértői 3  oldalas összefoglaló cikkben járják körül egy újszerű grafén adalék kerámiákba való költséghatékony integrálását (18. oldal), amely ellenáll az ívkisülések által okozott káros hatásoknak, így növelve az elektromos kontaktusok élettartamát.

„……Az EU-ban több szervezet is képviseli a kerámiaipart. A Ceramic-Unie brüsszeli központú üzleti egyesület, amely az egész iparágat képviseli. Az Európai Kerámia Társaság (European Ceramic Society, ECerS) a nemzeti kerámia egyesületek nem állami, nonprofit szövetsége. Az ECerS-et 1987-ben alapították, szerepe különösen az oktatás, a képzések és kutatások támogatásában, disszeminációk, konferenciák szervezésében jelentős. Az ECerS összehozza a különböző szervezetek, ipar, kutatóintézetek, állami hivatalok szakembereit, hogy információt cserélhessenek az ipar és kutatás-fejlesztés aktuális állapotáról, valamint, hogy segítséget nyújtsanak a kutatás-fejlesztésben elért eredmények publikálásában. A szervezet magyarországi tagegyesülete a Szilikátipari Tudományos Egyesület…….”

Balázsi Katalin, Balázsi Csaba, A sokoldalú grafén: Kerámiaipari trendek, GyártásTrend magazin, 2020. július–augusztus, XIII. évfolyam 7–8. szám, 18-20 old.