HÍREINK

Építők Napja 2024
2024-07-05 Toth-Asztalos Reka

Építők Napja 2024

2024. június 7-én került megrendezésre az Építők Napja idei ünnepsége. Az elismerő okleveleket és kitüntetéseket a Lechner Rendezvényközpontban (1106 Budapest, Maglódi u. 12/A) adták át. A rendezvény levezető elnöke WAGNER ERNŐ, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke volt. Munkáját KÉRI NIKOLETT segítette. Elsőnek a magyar Himnuszt hallgathattuk meg, amelyet a Szent István Kvartett Zenekar adott elő.

Ezután több köszöntő is elhangzott, melyek sorát WAGNER ERNŐ nyitotta meg és köszöntötte a megjelenteket, a minisztériumok képviselőit és a kitüntetetteket.

A minisztériumok részéről elsőnek LÁNSZKI REGŐ építészeti államtitkár, az Építési és Közlekedési Minisztérium képviseletében tartotta meg beszédét. Őt DR. RÉTVÁRI BENCE miniszterhelyettes követte, aki a Belügyminisztériumot képviselte. Ezután DR. LATORCAI CSABA miniszterhelyettes köszöntőjét hallgathatták meg a jelenlévők, aki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium képviseletében volt jelen. DR. CZEPEK GÁBOR államtitkár úr tartott még beszédet, az Energiaügyi Minisztérium képviseletében.

A szakmai szervezetek részéről – WAGNER ERNŐ után másodikként – KOJI LÁSZLÓ, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke emelkedett szólásra, akit DR: NAGYUNYOMI-SÉNYI GÁBOR az Építéstudományi Egyesület elnöke követett.

Ezután hallgathattuk meg a Szent István kvartett ünnepi előadását. A zenekar tagjai KOVÁCS NÁRCISZ, HOLLÓSI KRISZTINA, MOLNÁR DÁNIEL és KISS GERGELY ÁDÁM voltak.

Ezután került sor a kitüntetések átadására.

A Szilikátipari Tudományos Egyesület felterjesztésére LÁZÁR JÁNOS építési és közlekedési miniszter elismerő oklevélben részesítette tudományos munkásságának és aktív közéleti, társadalmi tevékenységének elismeréséül DR. WOJNÁROVITS LÁSZLÓ ISTVÁNNÉ DR. HRAPKA ILONÁT, Egyesületünk tagját. Az elismerő oklevelet LÁNSZKI REGŐ építészeti államtitkár adta át.

Szintén a Szilikátipari Tudományos Egyesület felterjesztésére Szilikátiparért Emlékérem kitüntetésben részesült az Orosházi Üveggyárban és a Szilikátipari Tudományos Egyesületben végzett lelkiismeretes munkájának elismeréséül PÉLI GYÖRGYI, aki szintén Egyesületünk tagja. Az emlékérmet és az oklevelet ASZTALOS ISTVÁN, Egyesületünk elnöke adta át.

A kitüntetésekhez gratulálunk!

Fotók: Koji Melinda
Bővebben: https://eptud.org/hirek/lezajlott-az-epitok-napja
https://www.mmk.hu/informaciok/hirek/epitok-napja-2024