HÍREINK

Építők Napja 2023
2023-06-14 Toth-Asztalos Reka

2023. június 2-án került megrendezésre az Építők Napja idei ünnepsége. Az elismerő okleveleket és kitüntetéseket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dísztermében adták át.

A Szilikátipari Tudományos Egyesület felterjesztésére az építési és közlekedési miniszter közreműködésével elismerő oklevélben részesült Kárpáti László, a Szilikátipari Tudományos Egyesület Kő és Kavics szakosztályában végzett kimagasló szakmai munkájáért.

Szilikátiparért Emlékérem kitüntetésben részesültek:

Tóthné Kiss Klára
Sok éven át az SZTE Üveg Szakosztályának elnökeként kimagasló és eredményes munkája elismeréséül, amelyet a tudományos ismeretterjesztés területén valósított meg.

Lipták György
Több mint 22 évet tevékenykedett az egyesületben. Különösen aktív szerepet vállalt szervező munkájával az egyesület anyagi helyzetének stabilizálásában.

Dr. Károly Zoltán
Az SZTE Finomkerámia Szakosztály titkáraként kiemelkedő tevékenységet végzett az egyesületi munka fellendítéséért, a szakmai kapcsolatok kialakításában, fiatalok mentorálásában.

Regenhart Péter
2008-2019-ig a Szigetelő Szakosztály elnöke, az egyesület különböző szakmai rendezvényein az ipari hőszigetelés szakterületét érintő előadások tartása elismeréséül.

Vajda László
Az 1949-ben alakult Szilikátipari Tudományos Egyesület Kő- és Kavics Szakosztályának alapító első titkára. Nyugdíjasként is az iparág különböző területén hasznosította tudását és gyakorlati tapasztalatait.

Prof. Tatsuki Ohji
Kiemelkedően hozzájárult a finomkerámia anyagok és technológiák tudományához, valamint a nemzetközi szakmai kapcsolatok fejlesztéséhez, a világszerte kutató közösségek összetartásához.

A kitüntetésekhez gratulálunk!

Bővebben: Építők Napja 2023