HÍREINK

Az SZTE elmúlt egy éve
2021-06-02 SZTE

Egyesületünk a koronavírus járvány alatt

Az Egyesület működését 2020-ban a COVID-19 koronavírus járvány határozta meg. A takarékos gazdálkodás továbbra is biztosította a stabil hátteret, azonban 2021 februárjában felül kellett vizsgálni a bevételi és költség oldalakat, mert jelentős hiánnyal zárta az évet az Egyesület. A szakosztályok 2020 márciusát követően már nem tudták a megszokott rendben végezni szakmai tevékenységüket, csak a Kő- és Kavics Szakosztálynak volt egy rendezvénye, a többi rendezvény elmaradt.  Az Egyesület irodájának új helyre kellett költöznie és bár sikerült jó árat kialkudni a bérletre, ez magasabb az előző árnál. A külföldi szervezetekben való tagsági díjakat is emelték.

Az elvégzett részletes vizsgálat és elemzés alapján az Elnökség úgy látta, hogy a működést befolyásoló belső és külső körülmények 2021. évben a megteendő intézkedések hatására sem változnak jelentősen. Egyesületünk közhasznú tevékenységének szinten tartása azonban továbbra is célkitűzésünk. A bevételi lehetőségek feszessége következtében kiadásaink ésszerű tervezése szükséges. Ezért indokoltnak tartjuk a következő intézkedéseket meghozni:

  • Az Építőanyag szaklap megjelenő példányszámának mérséklését négy lapszámra.
  • A folyamatban lévő szoftverfejlesztések visszafogását.
  • Valamennyi meghatározó költségtípusnál következetes mérséklő tendencia érvényesítését.

Az Egyesület vezetőségének továbbra is az az elsődleges célja, hogy támogassa a Szakosztályok szakmai munkáját, a COVID-19 koronavírus járvány adta keretek között lehetséges online rendezvények megtartását, valamint az Építőanyag c. lap folyamatos megjelenésének biztosítását, a lap nemzetközi elismertségének további erősítésével.

Egyesületünk irodája a járvány miatt bizonytalan ideig zárva tart. A honlapon feltüntetett elérhetőségeken keressék egyesületi és szakosztályi vezetőinket, valamint titkársági ügyekben dr. Antal Józsefnét (tel.: +36-30/538-1628, e-mail: info@szte.org.hu).