HASZNOS

1%
2018-04-14 SZTE

1%

Ezúton szeretnénk megköszönni minden adózónak, aki adója 1%-ával támogatja a Szilikátipari Tudományos Egyesület munkáját!

Egyesületünk adószáma: 19815943-2-41

A befizetett adó egy százalékáról szóló RENDELKEZŐ NYILATKOZAT letölthető itt.

A rendelkező nyilatkozatot az adóbevallás részeként, vagy függetlenül az adóbevallástól, legkésőbb május 22-ig küldhetjük meg az adóhatóság részére postai, vagy elektronikus úton. Kivétel, hogy munkáltatói adómegállapítás esetén a munkáltatónak legkésőbb május 10-ig kell a nyilatkozatot átadni.

Hogyan rendelkezhet adójának 1%-áról?

  • Önadózó vagy egyszerűsített bevallást választók esetén: a rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi. (Kitölthető kézzel ill. elektronikus úton.) A rendelkező nyilatkozat, egy lezárt, kisméretű borítékban is megküldhető a bevallásával egy csomagban.
  • Munkáltatói adómegállapítás kérése esetén: a rendelkező nyilatkozatot lezárt borítékban kell átadni a munkáltatónak legkésőbb május 10-ig. Ebben az esetben a munkavállalónak úgy kell leadni a borítékot, hogy a boríték ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg legyen aláírva.
  • Amennyiben a fentiek keretében nem nyilatkozott adójának 1%-áról: a rendelkező nyilatkozatát lezárt borítékban személyesen adhatja át, vagy postán küldheti meg az adóhatóságnak legkésőbb május 22-ig.

Bővebb tájékoztató a nyomtatvány kitöltéséről itt olvasható.